Partner in creation

Valorise

Valorise
Mouseover to zoom
Informatie
Specificaties

Papier met vezels uit Nederlandse kassen (lokaal agrarisch restmateriaal)
Na twee jaar ontwikkeling lanceert Schut Papier: Valorise by Schut Papier. Dit papier is het resultaat van de samenwerking met telers, kenniscentra en universiteiten voor de circulaire verwaarding van vezels uit agrarische reststromen, zoals van tomaten- en paprikaplanten. Het optimale scenario is dat agrarisch restmateriaal niet wordt gecomposteerd, maar 100% ingezet wordt als grondstof voor de papiersector en als ingrediënten voor andere industrieën.

De verwerking van deze agrarische vezels en de unieke receptuur van Schut Papier hebben geleid tot een bijzonder aansprekend papier met hoge tactiele en visuele waarde, waarbij de vezels heel subtiel aanwezig zijn. Valorise by Schut Papier is te bestellen vanaf 100 kilo en verkrijgbaar in de gramgewichten 125 en 250, formaat 65x92 cm. Dit ongestreken papier laat zich zeer goed verwerken in alle gangbare print- en drukprocessen.

De eerste successen zijn geboekt
Eind 2014 verscheen het tafelboek Connecting Industries, het eerste resultaat van drukwerk op speciaal hiervoor door Schut Papier geproduceerd papier met vezels van reststromen van tomatenplanten. De content over duurzaamheid en innovatie wordt direct zichtbaar door het gebruik van dit papier met natuurlijke lokale agrarische vezels. Dit papier met tomatenplantvezels is in 2015 door CEPI, de Confederation of European Paper Industries, verkozen tot een van de twintig meest innovatieve producten binnen de pulp- en papierindustrie. Inmiddels is voor verschillende andere publicaties en materialen ook al succesvol gebruik gemaakt van dit bijzondere papier. Het heeft ons, Schut Papier, doen besluiten deze papiersoort nu permanent op de markt te brengen: Valorise by Schut Papier.

Toepassingen
Boeken, jaarverslagen, tijdschriften, reclame- en algemeen drukwerk voor huisstijl, correspondentie en mailing, decoratief gebruik voor bijvoorbeeld uitnodigingen en menukaarten, verpakkingen, stationary drukwerk als binnenwerk van notitieboekjes, hobbypapier etc.

Valorise by Schut Papier is ongestreken papier met agrarische lokale vezels, geschikt voor laser en offsetdruk. Het papier is goed te rillen en prettig te verwerken. Het papier heeft een hoog vouwgetal waardoor het ook geschikt is voor mappen.

Klik hier voor het aanvragen van monsters.

Drukvoorbeelden van Valorise by Schut Papier

www.connectingindustries.nl


VNP jaarverslag 2015


Rabobank My Circular Economy Journal


Kerstkaart 2015 Verstegen met folie druk


Boek "We moeten eens koffie drinken"

 

Referenties:Leon Mur Managing director Kenniscentrum Plantenstoffen
“Een gezonde papierindustrie met tomatenstengelvezels!”


Karin de Zwaan, uitgeverij Eburon
"Voor het boek 'We moeten eens koffie drinken' over de creatieve industrie, kozen we voor het papier met tomatenplantvezels. Niet alleen voor het boekblok, maar ook voor de omslag. Je ziet de vezels in het papier zitten, geen enkele pagina is exact hetzelfde. Elk boek is hiermee uniek geworden. Ons ontwerp maakt gebruik van twee kleuren voor de tekst en van fotomateriaal. Beide komen heel mooi en warm over. Het papier draagt écht bij aan de uitstraling en tactiliteit van het boek."


Inez Postema, uitgever tafelboek Connecting Industries, duurzaamheid en innovatie in de Noordzeedelta (www.connectingindustries.nl)
“Deze papierinnovatie kwam tot stand doordat we allemaal – uitgever, papiermaker, drukker en vormgever – de wil hadden om met elkaar  de kansen voor duurzaamheid ook echt zichtbaar te maken.”
 

  

Gerrit Jan Koopman, Koninklijke VNP
“Nieuwe grondstoffen voor papier en karton openen deuren naar nieuwe producten en toepassingen en bieden mogelijkheden om lokale kringlopen te sluiten. Dat is één van de manieren waarop de Nederlandse papier- en kartonsector werkt aan een duurzame, natuurlijke en circulaire economie. Valorise by Schut Papier is daar een prachtig voorbeeld van. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!”

Annita Westenbroek, Director Dutch Bio Refinery Cluser
“Een vollediger benutting van biobased grondstoffen, leidend tot meer hoogwaardige biobased producten is één van de belangrijkste technologische en commerciële uitdagingen van deze eeuw. Het Dutch Biorefinery Cluster zet hierop in door open innovatie en samenwerking tussen sectoren. Valorise by Schut Papier is bij uitstek een voorbeeld van een succesvolle en duurzame cross-sectorale samenwerking.”

Op voorraad
65 x 92 cm, 125 g/m² langlopend, 7.000 vellen per pallet, 520 kilo per pallet
65 x 92 cm, 250 g/m² langlopend, 3.500 vellen per pallet, 520 kilo per pallet

Minimale hoeveelheid
100 kilo (1.350 vel 125 g/m² of 675 vel 250 g/m²)

Naar wens
Het papier kan naar wens worden gesneden naar kleinere formaten.
Vanaf 2 ton en meer kunt u uw eigen maat (binnen formaat van onze papiermachine) en gramgewicht bestellen (binnen de gramgewichten 100-550 g/m²).

Heeft u vragen, laat het ons gerust weten.
Voor verkoop kunt u contact opnemen met Paul Spies, Key Account Manager 06 30574389 
Of stuur uw vraag via ons contactformulier.

 
16 oktober 2019 - Samen met partners uit Zweden, Denemarken en Duitsland zoeken naar mogelijkheden om lage kwaliteit gras op te waard… https://t.co/wm4mcbLS3F
5 juli 2019 - Ik heb gisteren het voorrecht gehad om met @SchutPapier te praten over circulair denken. Schut bestaat 400 jaar (… https://t.co/AfLzqkI9mk
5 juli 2019 - Als @regioAN zijn wij in 2018 verkozen tot meest circulaire regio van Nederland. En @SchutPapier bewijst dit elke d… https://t.co/FAcGAbij4s
21 maart 2019 - Cor van den Wiltenburg 50 Jaar werkzaam bij @SchutPapier @Burgemeester Mw. Agnes Schaap van de @Gem_Renkum kwam Co… https://t.co/jcoU6atQHH
18 maart 2019 - Publicatie Noord-Zuidlijn mooiste boek ter wereld. Op papier van @SchutPapier! https://t.co/tU1uyue5rG https://t.co/lksY6N3V6v