Schut Papier

Partner in creation

Uw Partner in creation

Schut papier is een toonaangevende en veelzijdige producent in hoogwaardig ongestreken papiersoorten.

Onze kracht ligt in het maken van klantspecifieke producten.
Vanaf 2 ton is het al mogelijk om een eigen papiersoort bij Schut te laten produceren.
Tot onze specialismen behoren kunstenaarspapier, grafisch papier, gekleurd papier en technisch papier.  

Ook zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van oppervlaktestructuren en watermerken. Met inzet van verschillende ingrediënten en op maat gemaakte recepturen kunnen wij snel en flexibel inspelen op de meest uiteenlopende wensen in de markt.

Unieke knowhow

Met eeuwenlange ervaring in het vervaardigen van ongestreken kwaliteitspapier beschikt Schut Papier over unieke kennis van papier, kleuren en vezeltechnologie. Deze knowhow zetten we in voor voortdurende innovatie en verbetering van onze productmogelijkheden. We beschikken hiervoor over moderne onderzoeksfaciliteiten en een eigen laboratorium. Ook werken we continu aan de technische verbetering van onze machine gericht op het leveren van state of the art kwaliteit, efficiencyverbetering en optimalisatie van het milieutechnische proces.

Schut Papier

Partners in papierinnovatie


Met een relatief kleine productie-unit en een bereik van 55 tot 600 g/m² kunnen wij in nauwe samenspraak met onze opdrachtgevers nieuwe papierproducten ontwikkelen. Zonder beperkingen wat betreft formaat, dikte en kleur. Ook kunnen we diverse type vezels inzetten. Dankzij deze ideale combinatie van schaalgrootte, de capaciteit van de machine en onze unieke kennis van papiertechnologie staan we borg voor het leveren van uiteenlopende hoogkwalitatieve papierproducten.
Papiersoorten voor vele doeleinden
We kiezen bij het omschrijven van onze papiersoorten voor de volgende indeling:

Kunstenaarspapier
Voor de kunstsector produceert Schut Papier kunstenaarspapier zoals aquarel-, schets- en tekenpapier, olieverf- en acrylpapier, klassiek drukpapier, passe-partout- en museumkarton.
Technisch papier
Op het gebied van technisch papier hebben wij unieke faciliteiten om samen met onze opdrachtgevers producten te ontwikkelen of te optimaliseren. Hierbij vormt onze ongeëvenaarde kennis van vezeltechnologie en alternatieve vezelproducten een belangrijke meerwaarde. We lopen dan ook voorop bij de productie van eco-producten. Onze mogelijkheden voor technisch papier zijn zeer divers. We leveren bijvoorbeeld filtreer- en vloeipapier voor onder meer laboratoria, speciale producten voor de automotive industrie en base papier voor vulkanisatieprocessen.
Grafisch papier
Ons grafisch papier wordt onder meer toegepast voor zakelijk briefpapier, (wens- en rouw-)kaarten, maar ook voor gespecialiseerd watermerk- en veiligheidspapier. Archief- en museumpapier rekenen we eveneens tot deze categorie.

Gekleurd papier
In gekleurd papier produceren we alle kleuren tussen wit en diepzwart, in pastel en intensief en met elk soort oppervlaktestructuur, waarbij de door ons gerealiseerde brightness tot het beste in de markt behoort.
Kwaliteit verzekerd
Met Schut Papier bent u in alle opzichten verzekerd van een
hoogwaardig en duurzaam kwaliteitsproduct. Modern vakmanschap gecombineerd met nieuwe technologieën, unieke kennis en natuurlijk het gebruik van de meest zuivere grondstoffen en de reinheid van ons productieproces staan hiervoor garant. Daarnaast vertaalt onze kennis van kleurstoffen en pigmenten zich in ongeëvenaarde kleurechtheid en kleurcontinuïteit. Het hoge niveau van onze producten borgen we met continue kwaliteitsmonitoring. En dat kwaliteit en betaalbaarheid goed te combineren zijn, ziet u terug in de marktconforme prijs van onze producten.Betrouwbaar en toekomstgericht
De historie van Schut Papier voert terug tot 1618. Sinds 1998 vormen we een zelfstandig opererend onderdeel van de sterke Franse groep Exacompta Clairfontaine S.A. Met onze voortdurende focus op nieuwe toepassingsgebieden zijn we uitgegroeid tot een krachtige organisatie met afnemers over de hele wereld.
Maatschappelijk verantwoord
Voor een toekomstgerichte organisatie als Schut Papier is maatschappelijk verantwoord ondernemen een vanzelfsprekendheid. Zo zijn wij FSC en PEFC gecertificeerd. We betrekken onze grondstoffen uit verantwoord gekapt bos en gebruiken uitsluitend chloorvrij gebleekte pulp. Het zuivere water voor ons productieproces wordt maximaal hergebruikt. Bovendien werken we continu aan de reductie van ons energie- en waterverbruik.
Prettig samenwerken
Met Schut Papier kiest u voor een betrouwbare organisatie die graag een bijdrage levert aan uw succes. U zult Schut Papier dan ook ervaren als een deskundige en prettige samenwerkingspartner, die staat voor unieke papierinnovaties, uitstekende service en absolute kwaliteit.

Schut Papier
 
Schut Papier
 
5 juli 2019 - Ik heb gisteren het voorrecht gehad om met @SchutPapier te praten over circulair denken. Schut bestaat 400 jaar (… https://t.co/AfLzqkI9mk
5 juli 2019 - Als @regioAN zijn wij in 2018 verkozen tot meest circulaire regio van Nederland. En @SchutPapier bewijst dit elke d… https://t.co/FAcGAbij4s
21 maart 2019 - Cor van den Wiltenburg 50 Jaar werkzaam bij @SchutPapier @Burgemeester Mw. Agnes Schaap van de @Gem_Renkum kwam Co… https://t.co/jcoU6atQHH
18 maart 2019 - Publicatie Noord-Zuidlijn mooiste boek ter wereld. Op papier van @SchutPapier! https://t.co/tU1uyue5rG https://t.co/lksY6N3V6v
5 februari 2019 - #vacatures @SchutPapier #Innovatief #vooruitstrevend #duurzaam en #flexibel bedrijf is op zoek naar twee nieuwe col… https://t.co/CwvDIn2vqi