Bijzonder circulair papier

Valorise by Schut Papier is een bijzonder circulair papier; het is namelijk gemaakt met lokaal gewonnen tomatenplantvezels! Dankzij de unieke receptuur zijn de tomatenplantvezels heel subtiel zichtbaar, wat dit papier een bijzonder aansprekende, natuurlijke uitstraling en een hoge tactiele waarde geeft.

Het duurzame verhaal van dit papier begint in het Zuid-Hollandse Westland. De vele kassen die daar staan zijn tijdens het teeltseizoen tot aan de nok vol met tomatenplanten; vaak groeien de planten tot wel 5 of 6 meter hoog! Nadat de tomaten aan het einde van de zomer geoogst zijn, zijn de planten niet meer nodig en worden de kassen geleegd. Daarbij komt jaarlijks zo’n 80 miljoen kilo aan tomatenplanten vrij, welke geen verder doel hebben en worden gecomposteerd. Zonde, vinden wij - zeker als je er ook zulk mooi papier van kunt maken!

Valorise by Schut Papier is een ongestreken papiersoort en is geschikt voor print- en offsetdruk. Het papier is goed te rillen en prettig te verwerken. Het papier heeft een hoog vouwgetal waardoor het ook geschikt is voor mappen. Dit papier laat zich zeer goed verwerken in alle gangbare print- en drukprocessen. Valorise by Schut Papier kan vanaf 2 ton in ieder wenselijk gramgewicht en formaat voor u worden geproduceerd. In kleinere hoeveelheden is het ook in enkele standaardgewichten en –formaten verkrijgbaar.

Meer informatie of een monster aanvragen?

Heeft u een vraag of bent u nieuwsgierig geworden naar onze producten en wilt u meer informatie of monsters ontvangen? Stuur ons dan vooral een berichtje of bel ons; wij staan voor u klaar!