Jeanspapier

Jeanspapier

Dit papier dankt zijn jeansblauwe kleur en zachte touch aan de toevoeging van 50% gerecyclede jeansvezels.

Cacaopapier

Cocoapapier

Dit papier met een unieke, luxueuze uitstraling is gemaakt met een hoog aandeel cacaodoppen en tilt iedere verpakking naar een hoger niveau.

Loofpapier

Loofpapier

Dit papier wordt, afhankelijk van het seizoen steeds gemaakt van een andere loofreststroom en is daardoor jaarrond leverbaar met dezelfde specificaties en een gelijkende uitstraling.

Valorise by Schut Papier

Valorise

Valorise by Schut Papier is een ongestreken papier met een unieke receptuur op basis van lokaal gewonnen restvezels uit de tomatenplant.

Tulpenbollenpapier

Tulpenbollen papier

Hollandser wordt het niet: dit bijzondere en circulaire papier wordt gemaakt met tulpenbollen van Nederlandse bodem.

Van uw eigen reststromen

Rozen restmateriaal

Heeft u zelf een idee voor een bijzonder papier, bijvoorbeeld met uw eigen reststromen? Ook daarmee gaan we graag aan de slag!

Duurzaam papier geïnspireerd op het verleden

Dat de toekomst van de maakindustrie ligt in het gebruik van bio-based materialen, urban thinking en een circulaire economie is de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden. Wie deze denkwijze combineert met 400 jaar ervaring in papiermaken komt tot een verrassende conclusie: papier maken van lokaal beschikbare reststromen is eigenlijk heel logisch! Vroeger deed men namelijk niet anders.

In onze directe omgeving vinden we talloze vezelrijke reststromen. Onder andere de land- en tuinbouw, de textielindustrie, de voedselverwerkende industrie en de bermen langs snel- en binnenwegen zijn plaatsen waar vezelrijke materialen worden verwerkt. Daar ontstaan ook reststromen, welke vaak (nog) onbenut zijn. Zonde, want daar is ook bijzonder mooi en circulair papier, ook wel duurzaam papier genoemd, van te maken!

Zoek de verschillen bij circulair papier

Een tomaat is geen tulpenbol en stro is geen gras, en dat zie je! Ieder soort circulair papier heeft een geheel eigen uitstraling, doordat geen twee reststromen exact hetzelfde zijn. Zo ziet een papier gemaakt met tomatenplantvezels er anders uit dan papier gemaakt met tulpenbollen, uienschillen, koffievliesjes, cacaodoppen of jeansvezels. Doordat de reststroomvezels willekeurig over een vel papier verspreid zijn, zijn bovendien geen twee vellen papier exact hetzelfde.

Wat deze circulaire papiersoorten wél met elkaar gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk uw aandacht trekken! U zult niet de eerste zijn die spontaan de behoefte krijgt om aan deze papieren te ruiken en het aan te raken om de textuur te voelen. Dat is de kracht van dit bijzondere en duurzame papier! Welk circulair papier u ook kiest en of u het nu gebruikt voor een grafische toepassing of als verpakkingsmateriaal, het papier zal er hoe dan ook voor zorgen dat uw product een blikvanger wordt.

Tailor-made duurzaam papier van uw eigen reststromen

De afgelopen jaren zijn al talloze soorten reststromen omgetoverd tot mooie en bijzondere soorten duurzaam papier, elk met een eigen verhaal en een eigen toepassing. Promotie-uitingen, visitekaartjes, drukwerk of verpakkingen, het kan allemaal. Enkele inspirerende voorbeelden zijn bijvoorbeeld:

  • Tomatenverpakkingen gemaakt van snoeiafval van tomatenplanten
  • Luxe chocoladeverpakkingen gemaakt van cacaodoppenpapier in twee tinten: milk en dark
  • Zachte, jeansblauwe labels voor aan spijkerbroeken gemaakt van restvezels uit de jeansrecycling
  • Parkplattegronden voor de Keukenhof gemaakt van de tulpen die daar het voorgaande jaar te bewonderen waren
  • Bloemenwikkels gemaakt van bloemen die niet verkocht konden worden
  • Gemeentelijk drukwerk gemaakt van het gras dat langs de gemeentelijke wegen is gemaaid

Kortom: de mogelijkheden om samen met ons een circulair papier te ontwikkelen zijn eindeloos! Dankzij onze kleine en flexibele papiermachine en jarenlange ervaring kunnen we relatief snel en al vanaf 2 ton speciaal voor u een papier ontwikkelen, ook op basis van uw eigen reststromen.

Heeft u zelf een resttroom of bent u op zoek naar duurzaam papier of karton?

Laat het ons vooral weten via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken.