Duurzaamheid zit in onze vezels

 

Voor een toekomstgerichte organisatie als Schut Papier, is maatschappelijk verantwoord ondernemen een vanzelfsprekendheid. Zo zijn wij FSC en PEFC gecertificeerd. Bovendien werken we met gerichte programma’s continu aan de reductie van ons energie- en waterverbruik. Het water in ons productieproces wordt maximaal hergebruikt.

We zijn onderdeel van een netwerk wat zich sterk maakt voor het gebruik van biobased materialen. Het filmpje laat zien hoe:  https://youtu.be/MyOWWti6IQQ

 

Tailormade is onze kracht
 

Schut Papier in Heelsum is een toonaangevende en veelzijdige producent in hoogwaardig ongestreken papiersoorten. Onze kracht ligt in het maken van tailormade producten naar de specifieke wensen van onze klanten. Vanaf 2 ton is het al mogelijk om een eigen papiersoort te laten produceren.

Met eeuwenlange ervaring in het vervaardigen van ongestreken kwaliteitspapier beschikt Schut Papier over unieke kennis van papier, kleuren en vezeltechnologie. Deze knowhow zetten we in voor voortdurende innovatie.

Bijgaande link voorziet u van een korte impressie in onze fabriek https://vimeo.com/100802104

Onbeperkte mogelijkheden


We hebben onze marktsegmenten ingedeeld naar vier specialismen:
Gekleurd papier, Kunstenaarspapier, Grafisch papier en Technisch papier. Dit laat zien dat we veelzijdig zijn, maar hiermee doen we onszelf te kort. Want de indeling suggereert begrenzingen aan ons kunnen. Die zijn er niet!

Met inzet van verschillende ingrediënten en op maat gemaakte recepturen kunnen wij snel en flexibel inspelen op de meest uiteenlopende wensen in de markt. Anders gezegd: we kunnen alles maken. Daag ons uit met uw vraag. Samen realiseren we de oplossing!

Een veelzeggend logo
 

Met een historie die terugvoert naar het oprichtingsjaar 1618, is Schut Papier zeker geen bedrijf dat stil is blijven staan in de tijd. Integendeel, ons moderne, kleurrijke logo verwoordt onze eigentijdse benadering van de markt: fris, innovatief en volop in beweging met de klant.

De vier verschillende kleurbanen verbeelden onze vier marktsegmenten: Gekleurd papier, Kunstenaarspapier, Grafisch papier en Technisch papier.

De kleur van onze Pay Off "Partner in Creation" staat voor onze ‘roots’: het trotse oranje van Nederland-handelsland.

Partner in Creation

 

In nauwe samenspraak met onze opdrachtgevers ontwikkelen we nieuwe papierproducten. Zonder beperkingen wat betreft formaat, dikte en kleur. Ook kunnen we diverse type vezels inzetten. We beschikken hiervoor over moderne onderzoeksfaciliteiten en een eigen laboratorium.

Dankzij onze compacte organisatie zijn we in staat om snel en flexibel te reageren en denken we stap voor stap met u mee. Ook kunnen we als pilot-plant fungeren in de aanloop naar nieuwe productie elders. Zo helpen we u om unieke papierproducten op de markt te brengen.
 

Partner in creation
 
9 juni 2017 - Ook dit jaar nemen wij deel aan de #kunstroute #renkum 2017 https://t.co/vv05yrlJJv
31 mei 2017 - Tjeerd Jongsma, ISPT: 'denk na over hoe je met elektriciteit een heel nieuw proces kunt ontwerpen.' #paperchallenge https://t.co/Oykq0SABaP
31 mei 2017 - Inspirerende ALV bijgewoond van de @VNPonline vanmiddag. Goed om te zien dat aan de #paperchallenge ook door jongeren wordt gewerkt!
31 mei 2017 - 'We zijn als niet-techneuten eens in jullie sector gedoken.' Was getekend:@HANnl op 'doorbraken in energiebesparing… https://t.co/dBpzpT8F7Z